Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Τα Χανιά υποδέχτηκαν τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη τους!

Τα Χανιά υποδέχτηκαν τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη τους!

Με συγκίνηση και δάκρυα στα μάτια υποδέχτηκε Κλήρος και λαός τον  Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό, ο οποίος επέστρεψε χθες στα Χανιά, μετά από μία μεγάλη περιπέτεια υγείας, που τον ανάγκασε επί 97 ημέρες να παραμένει κλινήρης, σε σοβαρή κατάσταση για σημαντικό χρονικό διάστημα.
Κλήρος και δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων Ακρωτηρίου, όπου υποδέχθηκαν με δάκρυα στα μάτια και χειροκροτήματα τον Ποιμενάρχη τους, ο οποίος ήταν φανερά καταβεβλημένος και συνοδευόταν από τον θεράποντα γιατρό του (στο Νοσοκομείο ´Ευαγγελισμός´), Χανιώτη κ. Ευάγγελο Κοκκινάκη και τον κατά σάρκα αδελφό του, Αρχιμανδρίτη Αμφιλόχιο Παπαγιαννάκη.
Ο Σεβασμιώτατος, λαμβάνοντας τον λόγο και απευθυνόμενος σε όλους τους παριστάμενους, ευχαρίστησε τον Θεό, «γιατί πράγματι, Θεία Δυνάμει, βρίσκομαι εν ζωή. Ο θεράπων γιατρός γνωρίζει πολλά πράγματα. Και πού βρέθηκα και πώς ο Θεός με ανέστησε κυριολεκτικά. Γι’ αυτόν τον λόγο, λοιπόν, έχω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Θεό, ο οποίος πραγματικά είδε τις αμαρτίες μου και μου άφησε χρόνο μετανοίας. Όσον αφορά όλους εσάς, να εύχεστε να ολοκληρωθεί η θεραπεία μου, δηλαδή ουσιαστικά να αποκτήσω κάποιες δυνάμεις, για να αναπληρώσω όλο τον χρόνο που χάσαμε στις εκατό ημέρες νοσηλείας μου. Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ όλους και για την παρουσία σας, παρά το ότι δεν θέλω τέτοιες παρουσιάσεις. Εν πάση περιπτώσει, όμως, είναι και εκδηλώσεις αγάπης. Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ και εύχομαι η χάρη του Θεού να μην αφήνει κανέναν σας», είπε ο κ. Δαμασκηνός.
Κατέληξε, δε, με μία προτροπή: «Κι ένα άλλο, ακόμα. Μην αφήνετε τίποτα. Εγώ, αν είχα προσέξει και αν είχα μια καλή συμβουλή δεν θα έφτανα στο σημείο αυτό. Κατά συνέπεια, λοιπόν, όλοι, κάντε και μια εξέταση άνω κοιλίας, γιατί χρειάζεται. Όλοι…».
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος ευχαρίστησε «τον Τριαδικό Θεό, την Αγία Τριάδα, στο Μοναστήρι της οποίας ευρισκόμεθα γι’ αυτή τη μεγάλη ώρα, κατά την οποίαν ο σεπτός ποιμενάρχης της Μητροπόλεως, ευρισκόμενος σε πολύ καλή υγεία, έρχεται στο σπίτι του, στο Μοναστήρι του, στη Μητρόπολή του».
Παράλληλα, ευχαρίστησε «όλους εκείνους, οι οποίοι με οποιοδήποτε τρόπο συμπαραστάθηκαν στον ασθενήσαντα σεπτό ποιμενάρχη και ιδιαιτέρως τον εκλεκτό θεράποντα γιατρό κ. Κοκκινάκη, για όλη την αμέριστη συμπαράσταση, για τη φροντίδα και τη μέριμνα και για όλη την αποτελεσματικότητα που απέφεραν όλες του οι καλές προσπάθειες» καθώς και τον ηγούμενο της Μονής και κατά σάρκα αδελφό τού μητροπολίτη, Αρχιμανδρίτη Αμφιλόχιο Παπαγιαννάκη.
Τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισε, αρχικά, με δάκρυα στα μάτια, εκ μέρους του τοπικού κλήρου, ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Λιονάκης, εκφράζοντας τη μεγάλη χαρά των ιερέων αλλά και της τοπικής κοινωνίας για το γεγονός ότι ο Σεβασμιότατος επέστρεψε υγιής στον τόπο του.
Ο θεράπων γιατρός του επισκόπου, Βαγγέλης Κοκκινάκης τόνισε, από την πλευρά του, ότι «άξιζε ο κόπος. Το λέω ειλικρινά. Άξιζε γι’ αυτόν τον άνθρωπο, ό,τι και αν έγινε».
Παράλληλα, ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Μονής π. Αμφιλόχιο Παπαγιαννάκη (αδελφό κατά σάρκα του μητροπολίτη), τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ειρηναίο, τον Δήμαρχο Χανίων κ. Μανώλη Σκουλάκη, τη Διοίκηση του Νοσοκομείου ´Ευαγγελισμός´ καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ιδρύματος, που «έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
«Πλήθος κόσμου ενδιαφέρθηκε» για τον Μητροπολίτη, πρόσθεσε ο κ. Κοκκινάκης, τονίζοντας ότι «και σήμερα, εντελώς καλά, είναι κοντά σας. Για τα Χανιά μας».

extra_114483_DAMASKHNOS 2