Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό από τον Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό

Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό από τον Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό

Σαν σήμερα στις 18 Νοεμβρίου του 2006 χειροτονήθηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός

Εις ανάμνηση της ευλογημένης αυτής ημέρα ο Σεβασμιώτατος τέλεσε ιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό μας Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, όπου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι Ιερείς που παρευρέθηκαν Παν/τος Αρχιμ. Του Οικ. Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης, Πρωτ. Γεώργιος Πετράκης, Πρωτ. Ευτύχιος Πετράκης και π. Ελευθέριος Ξεκουκουλωτάκης του προσέφεραν ως δώρο τιμής και ευγνωμοσύνης για την ημέρα αυτή ένα επιγωνάτιο με την Παναγία μας.

Εκ μέρους του Γραφείο Τύπου ΙΜΚΑ ευχόμαστε
στον ταπεινό και Σεβάσμιο Ποιμενάρχη μας Έτη πολύκαρπα, με αμαράντους καρπούς στην Διακονία της Αρχιερωσύνης του, στον αμπελώνα
του Κυρίου!

************
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας γεννήθηκε στα Χανιά το 1958, από γονείς καταγόμενους από την Κίσαμο, ο πατέρας του από τα Περβολάκια- Κισσάμου και η μητέρα του από το Κακοδίκι- Σελίνου.

Τα πρώτα χρόνια της ζωής του τα πέρασε στα Περβολάκια -Κισσάμου όπου και παρακολούθησε τα μαθήματα της Δημοτικής Εκπαιδεύσεως στο Σχολείο Σφακοπηγαδίου- Κισσάμου.

Με το πέρας των Γυμνασιακών και Λυκειακών του σπουδών στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Κρήτης, εισήχθη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από την οποία απεφοίτησε το 1989. Παρακολούθησε το μεταπτυχιακό τμήμα της ίδιας Σχολής κατά τα έτη 1990 και 1991, εκπόνησε διπλωματική εργασία στον τομέα Λατρείας και Τέχνης του κλάδου της πρακτικής Θεολογίας, με θέμα `Αντιμήνσια και Ειλητά της Κρήτης` και έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης με βαθμό άριστα.

Είναι υποψήφιος Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, γνωρίζει την ιταλική γλώσσα και ομιλεί την αγγλική.

Εκάρη μοναχός το 1976, διάκονος χειροτονείται το 1981 και πρεσβύτερος το 1982.