Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Θυμίαμα ευγνωμοσύνης για τους Παπαγιάννηδες του Ακρωτηρίου.

Θυμίαμα ευγνωμοσύνης για τους Παπαγιάννηδες του Ακρωτηρίου.

Με Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, ξεκίνησε η τιμητική εκδήλωση εις μνήμην του π. Ιωάννου Ανδρεαδάκη και του π. Ιωάννου Παπαδομανωλάκη, την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου έ.ε.

Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέσθηκε Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τους δύο αυτούς Ιερείς που διακόνησαν με αγάπη μέχρι την τελευταία ημέρα της ζωή τους τις Ενορίες Χορδακίου και Χωραφακίων Ακρωτηρίου αντίστοιχα.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης επιμελήθηκε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης, ενώ εμπνευστής της εκδήλωσης αυτής ήταν ο Πανοσιότατος Αρχιμ. Νικηφόρος Εικοσιδέκας.

Για τον π. Ιωάννη Ανδρεαδάκη ομίλησε ο θεολόγος κ. Αντώνιος Κονταράκης με θέμα «ο παπά Γιάννης του Χορδακίου», ενώ για τον παπά Γίαννη τον Παπαδομανωλάκη ο θεολόγος κ. Παναγιώτης Φουντουλάκης με θέμα: «ο παπά Γιάννης των Χωραφακίων».

Κεντρικός Ομιλητής της Εκδήλωσης υπήρξε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης ο οποίος με συγκινητικά και γλαφυρά λόγια ομίλησε με θέμα: «οι Παπαγιάννηδες φάροι της πνευματικής ζωής του Ακρωτηρίου».

Την όμορφη εκδήλωση κόσμισαν με τις υπέσχες φωνές τους η χορωδία «Στέφανος Μελωδών» υπό την Διεύθυνση του χοράρχου κ. Κων/νου Στεφανάκη Άρχοντος Υμνωδού της Μ.Τ.Χ.Ε. και οι Ριζίτες της παρέας του Χορδακίου.

Ακολούθησαν σύντομοι λόγοι από την εγγονή του π. Ιωάννου Παπαδομανωλάκη κ. Ελπίδα Παπαδομανωλάκη και από την Πρεσβυτέρα κ. Ζαχαρένια Ανδρεαδάκη η οποία ομίλησε για τον π. Ιωάννη Ανδρεαδάκη.

Ακολούθησε παρουσίαση φωτογραφικού υλικού από τις ζωές των δύο Κληρικών.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ.κ. Δαμασκηνός, ο οποίος ευχαρίστησε τον π. Δαμασκηνό Λιονάκη για την εξαίρετη ομιλία του προς τους Παπαγιάννηδες, τον π. Αμφιλόχιο Παπαγιαννάκη για τον συντονισμό της εκδηλώσεως, τον π. Νικηφόρο Εικοσιδέκα για την έμπνευση της εκδήλωσης, όσους έλαβαν μέρος και διακόνησαν για την επιτυχημένη αυτή ημέρα μνήμης προς τους αγαπητούς Κληρικούς του Ακρωτηρίου,τους ομιλητές καθώς και όλο τον κόσμο που γέμισε ασφυκτικά τον μεγάλο αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής. Παράλληλα απένειμε τιμητική ευαρέσκεια της Μητροπόλεως μας προς τις δύο οικογένειες των Μακαριστών Κληρικών.