Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Θυρανοίξια του ιστορικού παρεκκλησίου του Αγίου Ονουφρίου στο Ακρωτήρι Χανίων

Θυρανοίξια του ιστορικού παρεκκλησίου του Αγίου Ονουφρίου στο Ακρωτήρι Χανίων

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκαν την παραμονή της εορτής του Οσίου και Θεοφόρου πατρός ημών Ονουφρίου, τα θυρανοίξια του παλαιού ιστορικού παρεκκλησίου  στην  ομώνυμη περιοχή του Ακρωτηρίου.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, πλαισιούμενος από τον προϊστάμενο του ναού Αρχιμ. Νικηφόρο, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτ. Γεώργιο Περάκη, κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως μας, την Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κορακιών Γερόντισσα Θεοφόρα αλλά και πλήθος πιστών, μέσα σε κλίμα ιερής συγκίνησης, τέλεσε την Ακολουθία των Θυρανοιξίων του Ιερού Ναού Οσίου Ονουφρίου τον οποίο ανακαίνισε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ.  Νικηφόρος Εικοσιδέκας, σε δύσκολες εποχές με την βοήθεια των συνεργατών, των χορηγών και την στήριξη του κόσμου.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ο π. Νικηφόρος ευχαρίστησε, τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δαμασκηνό για την ευχή και ευλογία, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Δορυλαίου κ. Δαμασκηνό, Πρωτοσυγκελλεύοντα της Ιεράς Μητροπόλεως μας, ο οποίος πρώτος, όπως είπε, πέρυσι που σκέφτηκαν την ανακαίνιση προσέφερε ως Ιερατικός Προϊστάμενος της Ενορίας Αγίου Χαραλάμπους Λενταριανών τα πατώματα  του Ναού, τον Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, τους Δημοτικούς Συμβούλους και Προέδρους, τους εκπροσώπους των στρατιωτικών αρχών, τον Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Μητροπόλεως μας κ. Ευστράτιο Χατζηδάκη, καθώς και όλο τον κόσμο που με αγάπη στήριξε και βοήθησε στην ανακαίνιση του λαμπρού αυτού Ναού.

Κατόπιν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός ευχαρίστησε   στην αντιφώνηση του τον π. Νικηφόρο, ο οποίος όπως ανέφερε μεταξύ άλλων,  έκανε κάτι ευλογημένο, έβαλε καλούς στόχους και σκοπούς και τους πραγματοποίησε φτιάχνοντας Ναούς μαζί με τους συνεργάτες του. Σε μία εποχή που κάποιοι γκρεμίζουν τις έμψυχες εικόνες και τους έμψυχους Ναούς, σε μία εποχή πανδημίας και θανάτου, που ο θάνατος έγινε ο κοσμοκράτορας του αιώνος αυτού, εδώ φυτεύτηκε η συνέχεια της πνευματικής ζωής…

Επίσης καλωσόρισε τον Δήμαρχο Χανίων, τους άρχοντες και αρχομένους του τόπου μας και ευχήθηκε η χάρις του Αγίου Ονουφρίου να πρεσβεύει όλο τον κόσμο.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό εδώ.

Ευχαριστούμε για το φωτογραφικό υλικό στο flickr τον κ. Ευτύχιο Μανιουδάκη.