Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Την Κυριακή τα εγκαίνια του Μουσείου Μικρασιατών στα Χανιά

Την Κυριακή τα εγκαίνια του Μουσείου Μικρασιατών στα Χανιά

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 μ.μ.  θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Μουσείου Στέγης Έρευνας  και Πολιτισμού της Αδελφότητος Μικρασιατών Χανίων επί της οδού Σφακίων 25.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος μας Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού τόνισε ότι το όνειρο τόσων ετών πραγματοποιήθηκε και οι προσπάθειες και αγώνες τόσων ετών θα στεγαστούν στο νέο αυτό οίκημα. Καλωσορίζουμε τη νέα αυτή δομή της τοπικής μας κοινωνίας και είμαστε σίγουροι ότι η άξια πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο θα κρατήσουν άσβεστη τη φλόγα της Μικρασιατικής Αλήθειας και της μεγάλης μαρτυροπλόυτιστης και αιματοβαμμένης ιστορίας των Μικρασιατών.

Η πρόεδρος της Αδελφότητας Μικρασιατών Χανίων Στέλλα Γκοζάνη – Χαριτάκη εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου, τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως μας καθώς και την μακαριστή  Αννα Νικολουδάκη για την παραχώρηση του χώρου στην οδό Σφακίων προκειμένου να χρησιμοποιείται ως Σπίτι-Μουσείο των Μικρασιατών.

Η κα Γκοζάνη κάλεσε τους Μικρασιάτες οι οποίοι έχουν κάποιο κειμήλιο από τις αλησμόνητες πατρίδες να τα εμπιστευθούν στην Αδελφότητα για να τοποθετηθούν στο Μουσείο Ερευνας και Κέντρου Πολιτισμού. «Να μας βοηθήσουν ώστε αυτό το Σπίτι να πάρει “ψυχή” και να αποτελέσει μια μικρή εικόνα του μικρασιάτικου πολιτισμού, είτε πρόκειται για έγγραφα βαπτίσεων, κοινωνικών εκδηλώσεων, κειμήλια, φωτογραφίες, κεντίδια κ.ά» επεσήμανε η κα Γκοζάνη-Χαριτάκη η οποία έκανε λόγο για ένα μεγάλο όνειρο που τώρα αρχίζει να “παίρνει σάρκα και οστά”.