Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και Αρχιερατικό Μνημόσυνο στην Ι. Μονή Αγίας Τριάδος

Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και Αρχιερατικό Μνημόσυνο στην Ι. Μονή Αγίας Τριάδος

Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε στη Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, την Πέμπτη 18 Ιουλίου έ.ε. Ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Αυστρίας κ.κ. Αρσενίου και Συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας κ.κ. Μύρωνος και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

Στη συνέχεια τελέσθηκε Αρχιερατικό​τεσσαρακονταπενταετές μνημόσυνο του αειδήμου Μητροπολίτου Κυδωνίας καί Αποκορώνου κυρού Νικηφόρου Συντζανάκη και μνημόσυνο υπέρ των αειμνήστων διδασκάλων και των τεθνεώτων  μαθητών και διακονητών  της Γεραράς Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης η οποία για πολλά χρόνια είχε την έδρα της  στην Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων.

Στο Αρχιερατικό Μνημοσυνο προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λάμπης Σιβρύτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίος, συμπροσευχούμενων του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλοχίου, του Σεβ. Μητροπολίτου Αυστρίας κ.κ.Αρσενίου, του Σεβ. Μητροπολίτου Νέας Ζηλανδίας κ.κ. Μύρωνος και του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ.κ. Δαμασκηνού.

Μετά το πέρας του Μνημοσύνου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας καλοσώρισε με λόγια εγκάρδια τους Αγίους Αρχιερείς, τους Κληρικούς και Λαϊκούς αποφοίτους της Εκκλησιαστικής Σχολής που προς τιμήν τους πραγματοποιήθηκε η λατρευτική αυτή σύναξις καθώς και όλους τους πιστούς που έδωσαν το παρών, ανάμεσα τους και ο Διοικητής του Π.Β.Κρήτης Κλεάνθης Καρατσίν.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρωτ. Σταύρος Λίτινας εφημέριος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρίου και ο οποίος έκανε μία ιστορική αναδρομή στα χρόνια και τις στιγμές των αποφοίτων στην Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης.

Στην προσφώνηση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης ” η Αγία Τριάς”, Πρωτ. Αντώνιος Σαπουνάκης καλωσόρισε τους Σεβασμιωτάτους Αρχιερείς και όλους τους παρευρισκομένους, ενώ ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ.κ. Δαμασκηνό για την ευλογία της ετήσιας Συνάξεως καθώς τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο μας Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη, για τον συντονισμό της ημερίδος, καθώς και όλη την Αδελφότητα της Ιεράς Μονής.

Στην Τραπεζαρία της Ιεράς Μονής συνεχίστηκαν οι ομιλίες και οι δίαλογοι μεταξύ των αποφοίτων οι οποίοι μαζεύτηκαν από διάφορα μέρη της Κρήτης και της Ελλάδος για να δώσουν το παρών και στην φετινή ημερίδα.

Την ημερίδα συντόνισε ο Άρχοντας του Οικουμενικού μας Πατριαρχίου κ. Γρηγόριος Λαρεντζάκης ενώ κεντρικοί ομιλητές υπήρξαν ο Πρωτ. Μιχαήλ Βλαβογιλάκης ιστορικός και Θεολόγος και ο καθηγητής Ευάγγελος Δελάκης.

Ακολούθως τιμήθηκαν οι απόφοιτοι  για την συμπλήρωση του ιωβηλαίου έτους από την αποφοίτηση των.

Στο επίσημο γεύμα που πραγματοποιήθηκε στην Εκκλησιαστική Σχολή του Αγίου Ματθαίου και στο οποίο παρέστη και ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Κρήτης συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις των αποφοίτων ενώ και οι τωρινοί μαθητές της σχολής του Αγίου Ματθαίου πήραν τους βαθμούς τους από τα χέρια του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος ευχήθηκε σε παλαιούς και νέους να έχουν υγεία, πρόοδο στη ζωή τους να αγαπούν την Κρήτη και να φυλάττουν τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του τόπου μας.