Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Χειροτονία Διακόνου τέλεσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στον Άγιο Φανούριο Κ. Γαλατά

Χειροτονία Διακόνου τέλεσε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας στον Άγιο Φανούριο Κ. Γαλατά

Την τελευταία Κυριακή του έτους ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου στον Κάτω Γαλατά, όπου διακονεί ο Αναπλ. Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος  της Μητροπόλεως μας Πρωτ. Γεώργιος Σεργάκης.Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η εις Διάκονο χειροτονία του Ευαγγέλου Δροσινού, παρουσία του Παν/του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Νικηφόρου Εικοσιδέκα,  Ιερέων, συγγενών και φίλων του Διακόνου, ο οποίος  από μικρό παιδί υπηρετεί την Εκκλησία που τόσο πολύ αγάπησε.

Ο Μητροπολίτης μας  βλέποντας την αγάπη που είχε για να υπηρετήσει την Εκκλησία ο νέος Διάκονος, τον ενίσχυσε πνευματικά με το λόγο του και τον καλωσόρισε στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως μας υπογραμμίζοντας ότι από αυτή τη στιγμή θα διακονεί με αγάπη και θυσία τον ευλογημένο λαό των Χανίων.

Συγκινημένος ο νέος διάκονος ευχαρίστησε τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας κ. Δαμασκηνό, τον εφημέριο της ενορίας και πνευματικό του π. Γεώργιο, τους κληρικούς, τον ραδιοφωνικό μας σταθμό «Μαρτυρία» που μετέδωσε ζωντανά την ακολουθία, τους ιεροψάλτες, του κρητικούς χορευτές με τις παραδοσιακές στολές από τον παραδοσιακό χορευτικό σύλλογο Βιγλάτορες, την οικογένεια του, τους φίλους και όλο τον κόσμο που βρέθηκε στην μεγάλη αυτή χαρά της ζωής του.