Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Η Σύναξη των Νέων στο Μετόχι της Αγίας Κυριακής

Η Σύναξη των Νέων στο Μετόχι της Αγίας Κυριακής

Με συμμετοχή νέων από όλη τη Κρήτη και άλλες περιοχές της Ελλάδος πραγματοποιήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2023 η Σύναξη Νέων στο Μετόχι της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Χρυσοπηγής, στην Αγία Κυριακή για εικοστή φορά (2003-2023).

Νωρίς το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό του Αγίου Πορφυρίου (κάτω από την Μεταμόρφωση στο Κάστρο) ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού. Ιδιαίτερη χαρά έδωσαν ο χορός των ιεροψαλτών που αποτελείτο μόνο από νέους και παιδιά.

Στον συνεδριακό χώρο της Αγίας Κυριακής την εκδήλωση άνοιξε με την  επιστολή του ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος που ανέγνωσε ο π. Αλέξανδρος Ξηρουχάκης.

Στη συνέχεια χαιρέτισαν:
ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, η βουλευτής Χανίων κα. Σέβη Βολουδάκη. ο Αντιδήμαρχός Χανίων Ιωάννης Νικηφοράκης, ο εκπρόσωπος της Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου π. Βασίλειος Παπαδάκης, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης π. Ειρηναίος Παπαδημητρίου καθώς και ο π. Ιωσήφ απο τη μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων .

Ο εξαιρετικός ομιλητής, Παν/τος Αρχιμανδρίτης τού Οικουμενικού Θρόνου π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, Πρωτοσύγκελλις της Ι.Μ. Φθιώτιδος., ανέπτυξε με λόγο άμεσο και ελπιδοφόρο το θέμα «Το άθλημα τῆς καθημερινής συνοδοιπορίας».

Την εμπνευσμένη ομιλία του ακολούθησε διάλογος, στον οποίο εκφράστηκαν ουσιαστικοί προβληματισμοί και αναζητήσεις από τους νέους και τους ιερείς που συμμετείχαν καθώς και από την Καθηγουμένη της Μονής Γερόντισσα Θεοξένη. Αμέσως μετά η χορωδία των μικρών παιδιών της μητροπόλεως μας με χοράρχη την κα. Βασιλική Αθανασιάδου-Πετράκη έδωσαν χριστουγεννιάτικο τόνο στη συνάντηση τραγουδώντας τα κάλαντα.

Στη συνέχεια μοιράστηκε γεύμα σε πακέτο όπου η συννεφιασμένη μέρα έδωσε τη δυνατότητα να πραγματοποιηθεί ξενάγηση  στη κατάφυτη περιοχή του Μετοχίου. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με οδοιπορία στα μονοπάτια του μοναστικού βιότοπου, προσκύνημα στα σπηλαιώδη παρεκκλήσια, επίσκεψη στον βοτανικό κήπο της Μονής και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Τέλος, η ημέρα έκλεισε με Εσπερινό, που έψαλαν νέοι στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής.
Ραντεβού το 2024 !!!

Το βίντεο στο παρακάτω link

“Το άθλημα τῆς καθημερινής συνοδοιπορίας” π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος

Με συμμετοχή νέων από όλη τη Κρήτη και άλλες περιοχές της Ελλάδος πραγματοποιήθηκε σήμερα 30 Δεκεμβρίου 2023 η Σύναξη Νέων στο Μετόχι της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Χρυσοπηγής, στην Αγία Κυριακή για εικοστή φορά (2003-2023). Νωρίς το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.