Αρχική > Ροή Ειδήσεων > Δοξολογία για το νέο έτος στον Καθεδρικό Ναό και κοπή Αγιοβασιλόπιττας Περιφέρειας Χανίων

Δοξολογία για το νέο έτος στον Καθεδρικό Ναό και κοπή Αγιοβασιλόπιττας Περιφέρειας Χανίων

Την καθιερωμένη Δοξολογία για την έναρξη της νέας ημερολογιακής χρονιάς τέλεσε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλεως μας, συμπροσευχούμενων του Παν/του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμ. Νικηφόρου Εικοσιδέκα, Κληρικών της Μητροπόλεως μας και παρουσία των Αρχών του Τόπου μας , διοικητών των Ενόπλων  Δυνάμεων, της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Μετά τη Δοξολογία ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο χρόνια πολλά και ευτυχισμένο το νέο έτος, ευλογημένο, ειρηνικό και δημιουργικό, με αγάπη και με τη χάρη  Θεού να ξεπερνάμε όλα τα προβλήματα.

H καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στη Περιφερειακή Ενότητα Χανίων πραγματοποιήθηκε την συνέχεια   μετά την επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των  Εισοδίων της Θεοτόκου.
Στην τελετή προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος  ο οποίος με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας τέλεσε τον Αγιασμό και την Ακολουθία ευλογίας της Αγιοβασιλόπιττας,  συμπροσευχόμενων  του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας  κ. Δαμασκηνού,  του Εντιμολ. Άρχοντος της Μ.Τ.Χ.Ε. κ. Σταύρου Αρναουτάκη Περιφερειάρχου Κρήτης, του Αντιπεριφερειάρχου Χανίων κ. Νικολάου Καλογερή, Βουλευτών, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Περιφερειακών Συμβούλων και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης, φορέων και αρχών.